Pécsi Tudományegyetem

KPVK Felvételizőknek

 

 

2017. évi felsőoktatási felvételi szakmai vizsga

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Kedves Érdeklődők!

 

Ezúton szeretném tájékoztatni, hogy a szakmai vizsga várhatóan június végén – július elején kerül megrendezésre. A pontos időpontról és a tudnivalókról a vizsga előtt 15 nappal e-mailben behívólevelet küldünk majd.

 

 A vizsga érettségi vizsgatárgyanként egy-egy napon kerül lebonyolításra valamennyi érintett felsőoktatási intézményben. Információink szerint az Oktatási Hivatal a vizsga lebonyolítására összesen két napot fog kijelölni.

A vizsgát a jelentkező csak a behívó felsőoktatási intézményben és a vizsgabehívóban szereplő időpontban teheti le, pótlásra, más vizsganapra vagy más intézménybe történő átkérésre nincs lehetőség.

Fentiek alapján amennyiben Ön több tárgyból is vizsgára jelentkezett, előfordulhat, hogy adott napon délelőtt és délután is vizsgáznia kell majd.

Felhívom szíves figyelmét, hogy az érettségi pontok számításánál a felsőoktatási felvételi szakmai vizsga tantárgyának megfelelő középszintű érettségi vizsgaeredmény kerül beszámításra (nem a felsőoktatási felvételi szakmai vizsga százalékos eredménye), illetve többletpontként 50 többletpontot kap a jelentkező. A vizsga eredménye csak az adott felsőoktatási felvételi eljárásban használható fel és nem eredményez az adott tantárgyból emelt szintű érettségi eredményről szóló bármilyen igazolást vagy tanúsítványt.

 

A vizsga követelményrendszere elsősorban a 2005 óta érvényben lévő kétszintű érettségi vizsgarendszer által a múltban kidolgozott és kiadott, az adott érettségi vizsgatárgyra vonatkozó emelt szintű írásbeli feladatsorokon alapul: https://www.oktatas.hu/kozneveles/erettsegi/feladatsorok

 

A szakmai vizsgán az érettségi vizsgákon megengedett segédeszközök használhatók.

 

További kérdések esetén a következő elérhetőségeken állunk szíves rendelkezésére:

 

Honlap:                       kti.pte.hu

E-mail cím:                  infokti@pte.hu

Levelezési cím:           OIG KTI 7622 Pécs, Vasvári Pál u. 4.

Telefonszám:              72/501-681

Személyesen:              Ügyfélszolgálatunkon

                                    hétfőtől-csütörtökig 9-15 óráig,

                                    pénteken 9-12 óráig

                                    7622 Pécs, Dohány u. 1-3.

 

 

Come as you are, fucking robot!