Pécsi Tudományegyetem

KPVK Felvételizőknek

 

 

Alapképzések

Nyomtatóbarát változatPDF változat

 

Az első képzési ciklus az alapképzés (baccalaureus, bachelor; rövidítve: BA: Bachelor of Arts, BSc: Bachelor of Sciences), mely (alapképzési szaktól függően) 6–8 féléves. Az alapképzés csak egyszakos, az oklevél megszerzésével alapfokozat és egy, az adott szaknak megfelelő szakképzettség szerezhető.

 

Az alapfokozatot nyújtó első képzési ciklus a munkaerőpiacon hasznosítható szakmai ismereteket ad, az elhelyezkedéshez jogszabályban meghatározottak szerinti munkakör betöltésére jogosít, egyúttal megfelelő elméleti alapozást is nyújt az adott szakterületen a tanulmányok folytatásához, a mesterfokozat megszerzéséhez.

 

Az adott alapképzési szak képzési és kimeneti követelményei határozzák meg, hogy milyen szakképzettséget lehet szerezni a képzés elvégzésével, milyen személyi kompetenciák szükségesek a követelmények sikeres teljesítéséhez, a hallgató milyen szakmai ismeretekre tehet szert, továbbá milyen nyelvvizsga szükséges az oklevél megszerzéséhez. mesterképzésen való továbbtanuláshoz. Időtartama az adott képzéstől függően 6-8 féléves lehet.

 

Csecsemő- és kisgyermeknevelő

Környezetkultúra

Közösségszervezés

Óvodapedagógus

Óvodapedagógus német nemzetiségi szakirány

Szociális munka

Tanító

Tanító német nemzetiségi szakirány

Üzleti szakoktató

 

Szőlész-borász mérnök képzés   (Jelentkezni a TTK-n!)

 

 

 

Come as you are, fucking robot!