Pécsi Tudományegyetem

KPVK Felvételizőknek

 

 

Dékáni köszöntő

Nyomtatóbarát változatPDF változat

 

 
 

 

Kedves Elsőéves Hallgatónk!

 

Örömmel köszöntöm Önt, Karunk új hallgatóját. Gratulálok sikeres felvételijéhez, s remélem, úgy érzi, teljesültek elképzelései, reményei, hisz egyetemi polgár lett.

 

Egyetemünk ebben az évben ünnepli fennállásának 650. évfordulóját, Karuk pedig alapításának 40. évfordulóját. Gazdag programmal ünnepeljük Pécsett és Szekszárdon is a jeles évfordulókat. Ennek Ön, mint az Egyetemünk polgára, természetesen részese lesz.

 

Karunk szekszárdi és pécsi központjaiban korszerű, jól hasznosítható tudást kínálunk, amelyet a nálunk végzettek egyéni létükben és a közösség érdekében is kiválóan kamatoztathatnak, Magyarországon és külföldön egyaránt. A nálunk tanulók a Dél-Dunántúl két leghangulatosabb, kultúrájáról, boráról híres városában tölthetik az egyetemi diákélet meghatározó, szép éveit. Jelentős tudományos teljesítménnyel rendelkező oktatók segítik szakmai felkészülésüket, egyéni segítséget is adva, emberléptékű kapcsolatrendszerben.

 

Fontosnak tartjuk, hogy nemcsak tanulmányaik során, hanem a Kar pezsgő közösségi életében is kiteljesíthetik személyiségüket. A számos tudományos rendezvény mellett olyan önszerveződő hallgatói csoportok, kisközösségek működnek, mint a KPVK Színjátszó Kör és a Tehetséges Hallgatók Zenekara (THZ). A tudományos kutatás iránt érdeklődőket tudományos diákkörök és az Illyés Gyula Szakkollégium, valamint a Társadalmi Befogadás Szakkollégium várja.

 

Kollegáim nevében is sikeres tanulmányokat és felejthetetlen egyetemi éveket kívánok.

 

Dr. Horváth Béla

egyetemi tanár, dékán

 

 

 

Come as you are, fucking robot!