Pécsi Tudományegyetem

KPVK Felvételizőknek

 

 

Mesterképzések

Nyomtatóbarát változatPDF változat

 

A mesterképzésben (magister, master; rövidítve: MA: Master of Arts, MSc: Master of Sciences) mesterfokozat és szakképzettség szerezhető. A mesterfokozat a második felsőfokú végzettségi szint. Mesterképzésre az vehető fel, aki legalább alapfokozatot és szakképzettséget vagy ezzel egyenértékű, a korábbi képzési rendszer szerinti főiskolai szintű végzettséget és szakképzettséget, illetve egyetemi szintű végzettséget és szakképzettséget tanúsító oklevelet vagy mesterfokozatot szerzett. A felvétel pontos követelményeit a felsőoktatási intézmények határozzák meg.

 

E képzés 2–4 féléves (kivéve a tanárképzést, amely akár 5 féléves is lehet). Az elvégzését követően ki lehet lépni a munkaerőpiacra, illetve jelentkezni lehet doktori képzésre, amely a tudományos fokozat megszerzésére készít fel.

 

Az adott szak képzési és kimeneti követelményei határozzák meg, hogy milyen alapképzési szakról milyen feltételek mellett lehet belépni a mesterképzési szakra, valamint hogy mely szakképzettség szerezhető az adott mesterképzésben, továbbá milyen személyi kompetenciák szükségesek a követelmények sikeres teljesítéséhez, a hallgató milyen szakmai ismeretekre tehet szert, illetve milyen nyelvvizsga szükséges az oklevél megszerzéséhez.

 

ANDRAGÓGIA

EMBERI ERŐFORRÁS TANÁCSADÓ

EMBERI ERŐFORRÁS TANÁCSADÓ (ANGOL NYELVEN)

KÖNYVTÁRTUDOMÁNY

KÖNYVTÁROSTANÁR

KÖZÖSSÉGI MŰVELŐDÉS TANÁR

KULTURÁLIS  MEDIÁCIÓ

KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG TANULMÁNYOK

MAGYAR-NÉMET KETTŐS DIPLOMA KÉPZÉS

 

Come as you are, fucking robot!