Pécsi Tudományegyetem

KPVK Felvételizőknek

 

 

Mesterképzések

Nyomtatóbarát változatPDF változat

 

A mesterképzésben (magister, master; rövidítve: MA: Master of Arts, MSc: Master of Sciences) mesterfokozat és szakképzettség szerezhető. A mesterfokozat a második felsőfokú végzettségi szint. Mesterképzésre az vehető fel, aki legalább alapfokozatot és szakképzettséget vagy ezzel egyenértékű, a korábbi képzési rendszer szerinti főiskolai szintű végzettséget és szakképzettséget, illetve egyetemi szintű végzettséget és szakképzettséget tanúsító oklevelet vagy mesterfokozatot szerzett. A felvétel pontos követelményeit a felsőoktatási intézmények határozzák meg.

 

E képzés 2–4 féléves (kivéve a tanárképzést, amely akár 5 féléves is lehet). Az elvégzését követően ki lehet lépni a munkaerőpiacra, illetve jelentkezni lehet doktori képzésre, amely a tudományos fokozat megszerzésére készít fel.

 

Az adott szak képzési és kimeneti követelményei határozzák meg, hogy milyen alapképzési szakról milyen feltételek mellett lehet belépni a mesterképzési szakra, valamint hogy mely szakképzettség szerezhető az adott mesterképzésben, továbbá milyen személyi kompetenciák szükségesek a követelmények sikeres teljesítéséhez, a hallgató milyen szakmai ismeretekre tehet szert, illetve milyen nyelvvizsga szükséges az oklevél megszerzéséhez.

 

EMBERI ERŐFORRÁS TANÁCSADÓ

 

________________________________________________

 

ANDRAGÓGIA (2018/2019-es tanévtől a PTE BTK-n!)

EMBERI ERŐFORRÁS TANÁCSADÓ (ANGOL NYELVEN)(2018/2019-es tanévtől a PTE BTK-n!)

KÖNYVTÁRTUDOMÁNY (2018/2019-es tanévtől a PTE BTK-n!)

KÖNYVTÁROSTANÁR (2018/2019-es tanévtől a PTE BTK-n!)

KÖZÖSSÉGI MŰVELŐDÉS TANÁR (2018/2019-es tanévtől a PTE BTK-n!)

KULTURÁLIS  MEDIÁCIÓ (2018/2019-es tanévtől a PTE BTK-n!)

KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG TANULMÁNYOK (2018/2019-es tanévtől a PTE BTK-n!)

MAGYAR-NÉMET KETTŐS DIPLOMA KÉPZÉS (2018/2019-es tanévtől a PTE BTK-n!)

 

 

Come as you are, fucking robot!