Pécsi Tudományegyetem

KPVK Felvételizőknek

 

 

Pótfelvételi 2017

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Jelentkezz hozzánk pótfelvételivel!

 

Még van lehetőség bekerülni felsőoktatási intézmények képzéseire a 2017/2018-as tanévre! Azoknak, akik a normál eljárás során nem nyertek felvételt, pótfelvételivel még van esélyük 2017 szeptemberében megkezdeni tanulmányaikat.

 

A pótfelvételi eljárás során a következőket kell figyelembe venni:

  • A pótfelvételi eljárás során előreláthatólag kizárólag önköltséges képzések hirdethetők meg.
  • Minden olyan szak (alapképzés, osztatlan képzés, mesterképzés, felsőoktatási szakképzés) meghirdethető, amely meg volt hirdetve a 2017. évi általános felvételi eljárásban, illetve megjelenik a www.felvi.hu weboldalon.
  • A pótfelvételin már csak egy szakra lehet jelentkezni. Kizárólag azok jelentkezhetnek, akik a 2017-es „általános” felvételire nem jelentkeztek, vagy jelentkeztek ugyan, de egy szakra sem vették fel őket.
  • Jelentkezés a pótfelvételire: a www.felvi.hu honlapon elérhető elektronikus felvételi rendszerben lehet, 2017. augusztus 7-i határidővel. A hitelesítő adatlapot a felvételi kormányrendelet előírásai alapján az Oktatási Hivatalnak kell benyújtani (1443 Budapest, Pf. 220)
  • A pótfelvételihez szükséges alkalmassági és gyakorlati vizsgák időpontja 2017. augusztus 23., a felvételi elbeszélgetések időpontja 2017. augusztus 22.
  • Felvételi elbeszélgetés - mesterképzések Szekszárd: 2017. augusztus 21., (7100 Szekszárd, Rákóczi u. 1.) - TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A MESTERFELVÉTELIRŐL ITT
  • Felvételi elbeszélgetés - mesterképzések Pécsi Képzési Központ: 2017. augusztus 22. 10 óraHidy Péter terem (7633 Pécs, Szántó Kovács János u. 1/B.) - TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A MESTERFELVÉTELIRŐL ITT

 

A pótfelvételi eljárás tudnivalói, szabályai (pdf)

 

 

 

 

A pótfelvételi eljárás során a következő szakokra lehet jelentkezni:

 

 

Alapképzések

 

 

Mesterképzések

 

 

Felsőoktatási szakképzések:

 

 

A jelentkezés menete

Az űrlapok kitöltésére 2017. augusztus 7-én éjfélig van lehetőség.

 

Figyelem! A jelentkezési űrlapokat lehetőleg a kitöltéssel egy időben, azaz 2017. augusztus 7-én éjfélig hitelesíteni is kell! Ez megtehető Ügyfélkapun keresztül vagy az E-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával az Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220 címre (javasolt elsőbbségi küldeményként feladni).

 

Amennyiben a felsőoktatási intézmények alkalmassági, gyakorlati vizsgát vagy – elsősorban mesterképzésekben – felvételi vizsgát írnak elő, azt a pótfelvételi hirdetményben jelzik, és közlik annak időpontját is. Az idő rövidsége miatt a vizsgára külön behívó levelet általában nem küldenek!

 

A ponthatárokat előreláthatólag 2017. augusztus 25-én hirdetik ki, ekkor dől el, ki került be az általa megjelölt képzésre. A felvettek a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a ponthatárok kihirdetését követően a felsőoktatási intézménytől kapják meg 2017. szeptember első napjaiban.

 

 

További információ:

info@kpvk.pte.hu

72/501-500 / 22531-es mellék

 

Frissítve: 2017. július 31.

Come as you are, fucking robot!