Pécsi Tudományegyetem

KPVK Felvételizőknek

 

 

Pótfelvételi 2018

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Jelentkezz hozzánk pótfelvételivel!

 

Még van lehetőség bekerülni felsőoktatási intézmények képzéseire a 2018/2019-es tanévre! Azoknak, akik a normál eljárás során nem nyertek felvételt, pótfelvételivel még van esélyük 2018 szeptemberében megkezdeni tanulmányaikat.

 

A pótfelvételi eljárás során a következőket kell figyelembe venni:

 

A pótfelvételi eljárás során előreláthatólag kizárólag önköltséges képzések hirdethetők meg.

Minden olyan szak (alapképzés, osztatlan képzés, mesterképzés, felsőoktatási szakképzés) meghirdethető, amely meg volt hirdetve a 2018. évi általános felvételi eljárásban, illetve megjelenik a www.felvi.hu weboldalon.

A pótfelvételin már csak egy szakra lehet jelentkezni. Kizárólag azok jelentkezhetnek, akik a 2018-as „általános” felvételire nem jelentkeztek, vagy jelentkeztek ugyan, de egy szakra sem vették fel őket.

Jelentkezés a pótfelvételire: a www.felvi.hu honlapon elérhető elektronikus felvételi rendszerben lehet, 2018. augusztus 6-i határidővel. A hitelesítő adatlapot a felvételi kormányrendelet előírásai alapján az Oktatási Hivatalnak kell benyújtani (1443 Budapest, Pf. 220)

A pótfelvételihez szükséges alkalmassági és gyakorlati vizsgák időpontja, valamint a felvételi elbeszélgetések időpontja 2018. augusztus 21.

 

Információk az alkalmassági vizsgáról itt.

Információk a mesterfelvételiről itt.

 

A pótfelvételi eljárás tudnivalói, szabályai (pdf)

 

 

 

 

A pótfelvételi eljárás során a következő szakokra lehet jelentkezni:

 

Felsőoktatási szakképzések:

Szőlész-borász mérnök asszisztens (FNK, FLK)

               

Alapképzések

Csecsemő- és kisgyermeknevelő (ANK, ALK)

Környezetkultúra (ANK)

Közösségszervezés (ANK, ALK)

Óvodapedagógus (ANK, ALK)

Óvodapedagógus [nemzetiségi óvodapedagógus (német)] (ANK, ALK)

Szociális munka (ALK)

 

Tanító (ANK, ALK)

Tanító [nemzetiségi tanító (német)] (ANK, ALK)

Üzleti szakoktató (ALK)

 

Mesterképzések

Emberi erőforrás tanácsadó (MLK)

 

 

A jelentkezés menete

 

Az űrlapok kitöltésére 2018. augusztus 6-án éjfélig van lehetőség.

Figyelem! A jelentkezési űrlapokat lehetőleg a kitöltéssel egy időben, azaz 2018. augusztus 6-án éjfélig  hitelesíteni is kell! Ez megtehető Ügyfélkapun keresztül vagy az E-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával az Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220 címre (javasolt elsőbbségi küldeményként feladni). 

Amennyiben a felsőoktatási intézmények alkalmassági, gyakorlati vizsgát vagy – elsősorban mesterképzésekben – felvételi vizsgát írnak elő, azt a pótfelvételi hirdetményben jelzik, és közlik annak időpontját is. Az idő rövidsége miatt a vizsgára külön behívó levelet általában nem küldenek!

A ponthatárokat előreláthatólag 2018. augusztus 24-én hirdetik ki, ekkor dől el, ki került be az általa megjelölt képzésre. A felvettek a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a ponthatárok kihirdetését követően a felsőoktatási intézménytől kapják meg 2018. szeptember első napjaiban.

 

További információ:

info@kpvk.pte.hu vagy tanulmanyihivatal@kpvk.pte.hu

 

72/501-500 / 22531-es mellék, 74/528-300 / 1122-es mellék vagy 06-30/235-0272

 

Come as you are, fucking robot!